Konik - sklep z wyszukanym rękodziełem

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Polityka prywatności

Informacje ogólne:

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług sklepu Konik poprzez witrynę (serwis internetowy) www.koniksklep.pl. Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest PHU Konik – Grażyna Tomaszewska z siedzibą w Różnowie 61i, 10-001 Dywity, NIP 739 118 00 49.

Ochrona danych i bezpieczeństwo:

Wszelkie dane osobowe uzyskane w trakcie działalności sklepu są poufne. Komunikacja między komputerem Użytkownika, a serwerem sklepu w chwili zbierania danych osobowych jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich. W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych na temat Użytkowników podmiotom trzecim. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy też wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktami wykonawczymi i aktami prawa wspólnotowego.

Zbieranie i przetwarzanie danych osobowych:

Dane osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz Administratora, w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają go do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób: poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje, poprzez gromadzenie plików „cookies”. Dane podane w formularzach są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego.

Pliki cookies:

Serwis koniksklep.pl wykorzystuje w niektórych obszarach swojego działania „cookies”, czyli „ciasteczka” - niewielkie pliki tekstowe zawierające dane informatyczne, które pozwalają na prawidłowe funkcjonowanie stron serwera. Pliki te pozwalają na rozpoznawanie urządzenia użytkownika i odpowiednie dostosowanie wyglądu do jego indywidualnych potrzeb, a także są przydatne przy tworzeniu statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają ze stron internetowych. Użytkownicy serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Należy jednak pamiętać, że pliki te mają na celu zwiększenie bezpieczeństwa oraz podniesienie komfortu użytkowania. Zmiana ustawień przeglądarki może w znacznym stopniu utrudnić albo wręcz uniemożliwić korzystanie z niektórych stron.

Zaprzestanie przetwarzania danych: 

Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.

Zmiany w polityce prywatności:

Zastrzegamy sobie prawo do zmian w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.

Linki do stron internetowych: 

W serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez witrynę koniksklep.pl. Strony te mogą posiadają własną politykę dotyczącą prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać. W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji - nasze dane znaleźć można w zakładce - KONTAKT.

Uwagi końcowe:

Informacje zawarte w serwisie konksklep.pl podlegają Ustawie z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. Zm.) Komercyjne wykorzystywanie jakichkolwiek treści, znaków lub obrazów zawartych w serwisie koniksklep.pl bez zgody właścicieli jest zabronione. Użytkownik przeglądając, wypowiadając się lub składając zamówienia w sklepie akceptuje zasady zawarte w Polityce Prywatności znajdującej się na tej stronie.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl